2022. május 24. - Eszter, Eliza

Szociális bérlakások épülnek

Pályázati támogatással, önkormányzati beruházásban épült szociális bérlakás a Nógrád megyei Szentén, a bérleményre máris négy család jelentkezett a 367 lelkes faluban - tájékoztatta a település független polgármestere kedden az MTI-t.
2009. augusztus 11. kedd 10:52 - HírExtra
Illés Kálmán elmondta: az évtizedek óta kihasználatlanul álló tűzoltószertárt építették át.
Az 5 millió 600 ezer forintos beruházási költség 50 százalékát a Holcim Hungária Otthon Alapítvány pályázatán nyerték el vissza nem térítendő támogatásként.

A teraszos, 60 négyzetméter alapterületű bérlakást átmeneti segítségnek szánja az önkormányzat szociálisan hátrányosabb helyzetű, illetve a faluban letelepedni akaró családok számára. Egyedi döntéseket hoznak majd arról, hogy meddig tarthat a bérleti lehetőség, mert szólhat akár egy építkezés időtartamára, akár hetekre egy krízishelyzetben - mondta a polgármester.

Illés Kálmán úgy véli, egyre inkább felértékelődik a bérlakások szerepe, a tervezhető költséggel lakható otthon igénye, ezért Szente önkormányzata is gondolkodik azon, hogy még egy bérlakást építtet.

Azt, hogy egy Szente nagyságú településen is van igény ilyen konstrukcióra, jelzi, hogy a pénteken átadandó bérleményre már négy család jelentkezett - tette hozzá a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását