2024. április 27. - Zita

Mi kell a nyugalomhoz?

Növekszik a klasszikus zene népszerűsége, az emberek nyugalmat és ihletet keresnek a válságos időkben.
2009. augusztus 9. vasárnap 12:57 - HírExtra
A BBC rádió klasszikus zenei csatornája hallgatóinak száma a második negyedévben 1,9 millióiról 2,02 millió hallgatóra növekedett hetente. Több mint két éve a BBC Radio 3-nak ez a legnagyobb számú hallgatósága a brit rádiótestület, a Rajar héten közzétett jelentése szerint.

A gazdasági nehézségek idején az emberek a művészetekhez és a klasszikus zenéhez fordulnak, ezek kiemelik őket a hétköznapok világából, segítenek az embereknek másra gondolni - mondta Roger Wright, a Radio 3 munkatársa.

A brit kereskedelmi rádiók körében a Classic FM hallgatósága is több mint 300 ezerrel nőtt heti átlagban az utóbbi három hónapban; 5,7 millió ember "kapcsol rájuk" minden héten. A gyerekek között is jelentős a zenehallgatók száma: 573 ezren kapcsolnak közülük erre a zenei állomásra - írta a The Daily Telegraph online kiadása (www.telegraph.co.uk).

"A klasszikus zenét hallgató gyerekek számának növekedése különösen izgalmas; új, klasszikus zenét hallgató nemzedéket segítünk kinevelni. Nagyon sok kérést kapunk vizsgáikra készülő gyerekektől is" - mondta Darren Henley, a Classic FM ügyvezető igazgatója.

A számok azt mutatják, a rádióhallgatók száma is csúcsot dönt, 46,3 millió ember keres kikapcsolódást Nagy-Britanniában ezen a műsorszórón keresztül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását