2024. március 29. - Auguszta

Brazil katolikusok a papi nőtlenség ellen

A brazil papok kérték a katolikus egyházat, találjon alternatívákat a papi nőtlenségre - írta szerdán az Estado de Sao Paulo című brazil napilap.
2008. február 21. csütörtök 17:48 - Hírextra

A 9222 brazíliai plébánia 18 685 papjának 430 képviselője által a brazil egyház országos konferenciáján kedd este elfogadott dokumentum az javasolja a Vatikánnak, hogy szenteljen fel pappá nős férfiakat is, illetve vegyék vissza az egyház kebelébe azokat, akik nősülés miatt hagyták ott a papi hivatást.

A Sao Paulo állambeli Indaiatubában szervezett találkozón nem a cölibátus teljes eltörlését javasolták, amely a szerzetesrendek számára továbbra is megmaradna, hanem azt, hogy legyen másfajta papi szolgálat is - írja a lap.

A kérést elküldik a Vatikánban a Papi Kongregációnak, amelynek az elnöke Cláudio Hummes brazil bíboros, volt Sao Pauló-i érsek.

A találkozó résztvevői világosabb eligazítást kértek az újraházasodott párokkal kapcsolatos papi magatartással kapcsolatban is. Ezek a hívek nem gyónhatnak és nem áldozhatnak, mivel egyházi esküvőt csak egyszer tarthatnak.

Hummes bíboros, aki maga is részt vett a tanácskozáson, már közölte, hogy a kérés ellentétes az egyházi normákkal és "az egyháznak nem áll szándékában változtatni rajtuk".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását