2024. április 29. - Péter

Óvatlan magyarok

A számítógépes vírusfertőzések többsége az operációs rendszerek ingyenes frissítésével elkerülhető lenne - derül ki az ESET biztonsági szoftvervállalat legfrissebb vírustoplistájából.
2009. augusztus 7. péntek 20:04 - HírExtra
A magyarországi számítógépek 6,45 százalékát júliusban egy olyan féreg károsította, amely elsőként tavaly novemberben bukkant fel. A Microsoft Windows legfrissebb biztonsági hibáját kihasználó kártevő ellen már októberben kiadták a javítócsomagot, sokan azonban nem fordítanak kellő figyelmet az operációs rendszer frissítésére. A Win32/Conficker nem csak Magyarországon, hanem többek között az Egyesült Államokban, Brazíliában és Ukrajnában is listavezető.

Egyre nagyobb veszélyt jelentenek az olyan vírusok, amelyek a merevlemezen tárolt adatokat is károsítják. Az Autorun/Inf fertőzés az automatikus programfuttató fájlt használó kórokozók gyűjtőneve. Szakértők szerint nem csupán a pendrive-ok, hanem az Mp3-lejátszók is fertőzők lehetnek, a legegyszerűbb védekezési mód az automatikus futtatási funkció letiltása.

A toplista 9. helyére egy közel egy éve ismert trójai is felkerült, a Win32/Mebroot.K tönkreteheti a fertőzött számítógép merevlemezének partíciós tábláját, ami azzal járhat, hogy elvesznek az adathordozón tárolt információk.

A szoftverek frissítésének kihagyását egyesek azzal magyarázzák, hogy a javítócsomagok letöltésével az operációs rendszeren futtatni kell a Windows eredetiséget ellenőrző alkalmazást (Windows Genuine Advantage, WGA), amely, ha illegális másolatot észlel, különböző kellemetlenséget okoz a felhasználóknak.

A Microsoft letöltő központjából viszont a hibajavítások egyenként is megtalálhatók, és ezek külön-külön is felhasználhatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását