2024. április 25. - Márk

A Sony moziba viszi a színházat

Májustól új szolgáltatással áll a japán filmszínházak rendelkezésére a Sony elektronikai óriáscég: minőségi digitális videotechnikával élőben rögzített színielődásokat, showműsorokat, sportmérkőzéseket bocsát a mozik rendelkezésére.
2008. március 12. szerda 09:23 - Hírextra

Először a "Metróban" (Metro ni notte) című zenés vígjátékot rögzítették ebből a célból egy tokiói színházban, még decemberben.

A Sony fejlesztette ki a magas felbontású digitális kamerákat és vetítőket a filmstúdiók számára. A Metróban rögzítésére kilenc ilyen kamerát és más csúcstechnológiát tartalmazó eszközöket is alkalmaztak.

A 3000 japán moziból jelenleg csak mintegy száz rendelkezik digitális vetítőberendezéssel, de a Sony bízik abban, hogy mivel a filmgyártás már jórészt ilyen eszközöket alkalmaz, a mozik a hatékonyság érdekében mind nagyobb arányban térnek át az új technológiára.

A kezdeményezés további célja országossá tenni olyan rendezvények bemutatását, amelyek valójában csak egyetlen színhelyen, egyetlen időpontban zajlanak, ezzel is növelni a nézőszámot.

A Sony és más japán cégek (JVC, Olympus és mások) által kifejlesztett technika révén japán mozik már vetítették a Harry Potter és A Da Vinci kód digitális változatát. A digitális tartalmat az Egyesült Államokból különlegesen nagy kapacitású internetes sávon továbbították, szigorúan kódolt formában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását