2024. április 20. - Tivadar

Jön a kultikus mozi második része!

Visszatérnek! Mike, Féreg, Teddy KGB és a többiek ismét megmutatják, milyen is az igazi pókerarc, jön ugyanis a kultikussá vált Pókerarcok című film második része.
2009. július 29. szerda 08:59 - Gedei Szilárd
„Ha fél óra alatt nem szúrod ki, hogy ki a balek az asztalnál, akkor te vagy a balek” – szól az egyik elhíresült mondta a Pókerarcok (Rounders) című filmből. A pókeres társadalmat leghitelesebben és legizgalmasabban bemutató amerikai mozi első, 1998-as része egyesek szerint akkora hatással volt a világ pókerére, mint Korda György a magyarra. Azaz mindent megbolygatott és új szintre emelte az akkor még csak a bennfentesek által játszott kártyajátékot.

Most pedig azt repesgetik a filmvilág bennfentesei, hogy hamarosan jön a nagysikerű mozi folytatása, a Pókerarcok 2! A Matt Damon (Mike McDermott), Edward Norton (Féreg) és John Malkovich (Teddy KGB) főszereplésével készült eredeti film sikerének fő letéteményesei, a két forgatókönyvíró (David Levien and Brian Koppleman) ugyanis már dolgozik a második rész könyvén.

Mindenki bevállalja a második részt is

Levien egy interjúban nemrég elszólta magát a készülő folytatásról: „Jelenleg még csak ötletelünk, de közben felvettük a kapcsolatot az első rész szereplőgárdájával, és nagy örömünkre szinte kivétel nélkül igent mondana már most a folytatásra. Minket egyébként mindig is lenyűgözött a pókeresek világa, Las Vegas és az ottani pazar kaszinók, na meg persze a játékosok, akik újra és újra fejleszteni akarják a játékukat”.

Levien szavait alátámasztva a film főszereplője, Matt Damon is pozitívan nyilatkozott: „Egyszer kell hívni mindenkit, és azonnal mennek. Fantasztikus csapat voltunk, imádtunk közösen dolgozni. A múltkor találkoztam Eddie-vel (Edward Norton), akinek szintén tetszett a folytatás ötlettel. Abban is biztos vagyok, hogy ha végre elkészül a végleges forgatókönyv, a rendező John Dahl sem fog elzárkózni a filmtől. Én már nagyon várom”.

A New York-i profi pókeresek világát bemutató film folytatására tehát talán már nem is kell olyan sokat várni, addig is azonban íme a ’98-as első rész egyik legjobb jelenete, illetve a mozi hivatalos trailere:

Az első rész hivatalos előzetese:

Ja, és még valami: csak remélni tudjuk, hogy Matt Damonon, Edward Nortonon és John Malkovichon kívül tényleg szerepel majd a nem kevésbé remek Famke Janssen, John Turturro, Gretchen Mol és persze Martin Landau is. Na meg talán ismét feltűnik valamelyik sztárpókeres is, mint annak idején Johhny Chan…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását