2024. március 29. - Auguszta

Évadzáró Egerben

Egyre inkább nézőt megtartó, kíváncsiságot keltő, beszédtémát szolgáltató színházzá kell válnia az egri Gárdonyi Géza Színháznak - mondta Csizmadia Tibor igazgató-főrendező a teátrum évadzáró társulati ülésén szombaton.
2008. június 21. szombat 23:41 - Hírextra

Miközben az elmúlt időszakban számos szakmai elismerésben részesült a társulat, azt tartja a legfontosabbnak, hogy a publikum is elismeréssel emlegesse a színház művészi teljesítményét - hangsúlyozta a direktor.

Habis László, a jobboldali vezetésű város polgármestere azt hangsúlyozta, hogy politikai konszenzus alakult ki az intézményfenntartó Heves Megyei Önkormányzattal a színház finanszírozásáról.
Vagyis az állami támogatáson felül egyaránt 65-65 millió forinttal támogatja a megye és a város a teátrum működését.

Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés szocialista elnöke bejelentette, hogy a 60 millió forint kormányzati támogatás nyomán szeptemberben felújítják a színház műhelyházát.
Ugyanakkor pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében a Színészház felújítására. A 35 millió forintos fejlesztéshez 15 millió forintnyi önerőt biztosít a fenntartó önkormányzat - mondta Sós Tamás.

A közönség, illetve a társulat szavazatai alapján egyaránt Hüse Csaba lett az évad legjobb színésze - jelentették be a társulati ülésen.
Ugyanakkor a színház örökös tagjává választották Makai Mária színművészt, Mészáros Sándor színpadmestert és Aldobolyi-Nagy György zeneszerzőt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását