2024. április 25. - Márk

Filmpályázat gyerekeknek

A 2009-es Gyerekszem Filmfesztiválra már várják a pályázatokat a szervezők; november 30-ig küldhetik be alkotásaikat az általános és középiskolás diákok, illetve gyermekkori filmjeiket az idősebb generációk tagjai - tájékoztatta a fesztivált szervező Gyer
2008. június 13. péntek 15:42 - Hírextra

A 2009. május 22-én kezdődő fesztiválra 6 és 19 év közötti gyerekek küldhetik be a már régebbi, illetve a nevezési határidőig elkészülő filmjeiket DVD hordozón (videó DVD formátumban) három kategóriában - közölte Grosch Nándor fesztiváligazgató.

A "Kicsi a bors, de erős" kategóriában 6 és 12 év közötti gyerekek, az "Ifjú titánok" kategóriában 13 és 19 év közötti diákok, míg a "Gyerekszem-öregszem" kategóriában azok az alkotók nevezhetnek, akik már elmúltak 19 évesek, a fesztiválra beküldött filmjüket azonban 19 éves koruk előtt készítették. Ez utóbbi kategóriában várják a filmkészítő fiatalok, amatőr és profi filmesek gyerekkori munkáit is.

Grosch Nándor ismertetője szerint legfeljebb tizenöt perc hosszúságú, tetszőleges témájú alkotásokkal - rövidfilm, animációs film, dokumentumfilm és egyéb műfaji kategóriákban - lehet pályázni. Megjegyezte, hogy az idén Mi zavar engem? címmel egy meghatározott témában is lehet nevezni.
Megemlítette azt is, hogy a fesztiválra magyarországi és más országokban élő magyar gyerekek mellett külföldi gyerekek is benevezhetnek, egy alkotó legfeljebb két filmmel indulhat.
A beküldött munkákat az előzsűrizés után filmes szakemberekből és médiapedagógusokból álló szakmai zsűri bírálja el. A bemutatott kisfilmeket a tavalyihoz hasonlóan diákzsűri is értékeli, és jövőre is osztanak ki online közönségdíjakat.

A fesztiváligazgató közleményéből az is kiderül, hogy a háromnapos rendezvényen a filmvetítések mellett animációs film készítése, koncertek, kaszkadőr-, fegyver-, pirotechnikai, maszk- és jelmezbemutatók, kiállítás, filmes fórumok és mini-konferencia is várja majd az érdeklődőket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását