2024. május 10. - Ármin, Pálma

Klasszikus zene a Széchenyi múzeumban

A Sonare Ifjúsági Kamarazenei Alapítvány hagyományos nagycenki koncertsorozatát augusztus 1-től egy héten át rendezi meg a Széchenyi István Emlékmúzeumban.
2009. július 21. kedd 23:23 - HírExtra
Meizl Valéria hangoztatta: a közreműködő zenészek döntően fiatalok, mivel céljai szerint az alapítvány programjaival a fiatal tehetségeknek kíván bemutatkozási lehetőséget nyújtani.

A koncertek sorát a tizenhárom évvel ezelőtt alakult, s 2002-ben Liszt Ferenc-díjat elnyert, tavaly pedig Prima Junior-díjjal jutalmazott Ewald Rézfúvós Kvintett szabadtéri koncertje nyitja.

A bécsi Mozart trió Haydn- és Brahms-művekkel augusztus 4-én vendégszerepel Nagycenken. A kamaraegyüttes fennállásának 18 éve alatt Európa és Ázsia legjelentősebb koncert termeiben fellépett, s repertorájában a bécsi klasszikusoktól napjaink zenéjéig többféle zenei irányzat helyet kap.

Másnap ugyancsak Haydn-művek szólalnak meg a Kakuk Balázs alapította Haydn Barytontrió és a Spengler trió előadásában. A Spengler hármas ikrek hatéves koruk óta zenélnek együtt. Jelenleg a Bartók Béla Konzervatórium diákjai, kamarazene-tanáruk Kakuk Balázs. Közös koncertjük a mester és tanítványai címet kapta.

Joseph Haydn "Óra" szimfóniájának kamaraátiratát Kaczander Orsolya fuvolaművész és az Akadémia Vonósnégyes adja elő augusztus 7-én. A koncerten Mendelssohn a-moll vonósnégyesét is meghallgathatja a zeneszerető közönség.

A zárókoncerten Jandó Jenő Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, a Bartók-Pásztory-díj kitüntetettje Mozart-, Haydn- és Beethoven-műveket játszik az Akadémia vonósnégyes közreműködésével augusztus 8-án.

A koncertsorozat színhelyének megválasztásával kívánják ébren tartani Széchenyi István emlékét, "a legnagyobb magyar" szellemiségét a szervezők és a közreműködők - mondta az alapítvány elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását