2024. május 5. - Györgyi

Átadták a Káplár László Jó Ember Díjat Pécsváradon

Az öt évvel ezelőtt, ötvenéves korában elhunyt Káplár Lászlóra, az MTI volt Baranya megyei szerkesztőségvezetőjére emlékeztek szombaton barátai, kollégái, családtagjai a pécsváradi várban.
2008. április 19. szombat 15:43 - Hírextra
Az újságíró emlékét őrző alapítvány Káplár László kedvenc virága, a bánáti bazsarózsa virágzásának idején adja át évről évre a róla elnevezett Jó Ember Díjat. Az emberi kezet ábrázoló díjat Judit Hagner, Németországban élő szobrászművész alkotta és Balogh Imre öntötte bronzba.

Az idén - tizenegy jelölt közül - Pécsi Géza 81 éves pécsi tanár kapta a Káplár László Jó Ember Díjat, aki hosszú pályafutása alatt a zene oktatásán keresztül igyekezett tanítványaiban az emberi szeretet bemutatni. Pécsi Géza alkotta meg a Kulcs a muzsikához rendhagyó szerkezetű hangzóanyagot; a tizenöt hanglemezhez tartozó könyvet tankönyvvé nyilvánították, szinte valamennyi hazai és számos határon túli zeneiskolában ma is használják.

A díjat a pécsváradi vár lovagtermében Dankházi Lajos, a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke és L. Csépányi Katalin, a kuratórium elnökségi tagja adta át.

A résztvevők ezután a Zengőn, a bánáti bazsarózsák termőhelyén köszöntötték a kitüntetettet és emlékeztek meg a névadóról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását