2024. május 14. - Bonifác

Az 5-ös buszt ajánlja a BKV mozgáskorlátozottaknak

A mozgásukban korlátozott utasoknak a BKV az 5-ös buszvonalat javasolja a körúti villamospótlók helyett - tájékoztatta a BKV hétfőn az MTI-t.
2009. július 20. hétfő 15:44 - HírExtra
Átszállásmentes és akadálymentes kapcsolatot jelent ez a vonal a pesti forgalmasabb csomópontok és a Moszkva tér között - olvasható a BKV közlésében.

A 4-6-os villamos vonalán a nagykörúton augusztus elsejétől 19-ig magaslépcsős 280-as Ikarusok szállítják majd az utasokat a Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között, mert a vágányokat felújítják.

A közlés szerint azért esett a választás a nem alacsonypadlós buszokra, mert ezek tudnak a leggyorsabban és legbiztonságosabban haladni a körúton. Korábban a cég azt közölte: a Volvo buszok, amelyek alacsonypadlósak, több villamosmegállóban nem férnek el egymás mellett.

Azok a mozgáskorlátozottak, akik igénylik a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél, igénybe vehetik a BKV "iránytaxi" szolgáltatását, amely átszállás nélküli, alacsonypadlós utazást biztosít két vonaljegy áráért.

A közlekedési társaság arra reagálva adott ki közleményt, hogy a Blikk azt írta: a BKV kizárja a közlekedésből a rokkantakat, mert a nagykörúton az alacsonypadlós Combino villamost nem alacsonypadlós buszokkal pótolja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását