2024. április 20. - Tivadar

Folynak az egyeztetések a főváros és a BKV között az eladható ingatlanokról

Folynak az egyeztetések a főváros és a BKV között a közlekedési cég értékesíthető ingatlanjairól. A közlés szerint nincsen hivatalos lista arról, hogy melyek azok az ingatlanok, amelyek eladásával a főváros ellensúlyozhatná az állam előfinanszírozását, cs
2008. május 29. csütörtök 16:58 - Hírextra
A vállalat vezetősége és a szakszervezetek között kedden született megállapodás egyik pontja éppen azt rögzíti, hogy szeptember 30-ig a cégnek tartózkodnia kell bármilyen telephely eladásától, illetve a viszonylatok bérbeadásától. Ezzel kapcsolatban azt közölték, hogy ha sor kerül ingatlan eladásra, az nem a szakszervezetek határidején belül lesz, így a cég nem sérti meg a megállapodást.

Hangsúlyozták: az ügyben eddig semmilyen döntés nem született.

Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár és Demszky Gábor főpolgármester áprilisban jelentette be: a kormány segítséget nyújt a fővárosnak abban, hogy összesen 10-12 milliárd forint értékben az idén tőkét juttasson a BKV-nak, s így a cég ne kerüljön adósságspirálba.

Az idei tőkepótlás forrása előfinanszírozás, amelynek a módját még keresik - mondta akkor Keller László. Demszky Gábor lehetőségként említette "fővárosi vagyonelemek értékesítését" azzal, hogy a bevételből autóbuszokat lehetne vásárolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását