2024. május 12. - Pongrác

Fidesz: A fóti ügy csak provokáció

Sajnálatos, hogy a Fidesz neve felmerült az úgynevezett fóti kazetta-ügyben, amely nagy valószínűséggel egy előre előkészített forgatókönyv alapján zajló provokáció.
2009. július 17. péntek 18:58 - HírExtra
A Fidesz közleményében megfogalmazottak szerint a párt "érintetlenségét" bizonyítja, hogy épp a fóti Fidesz szervezet tett feljelentést a kazetta-ügyben, mert nem szeretnék, ha a korrupció elburjánzana a városban. A helyi pártszervezet kíváncsi lenne arra, hogy vajon ki és kinek a megbízásából készítette a titkos hangfelvételt – olvasható a közleményben, amely néhány személyes jellegű kérdésre is kitér.

Cselőtei Erzsébet – az általa vezetett szervezet nevében – egyebek mellett vizsgálódásra érdemesnek tartja: vajon hogyan került a posztjára a hangfelvételen hallható egyik személy, Simó Attila, a Fóti Közszolgáltató Kft. ősszel kinevezett ügyvezető igazgatója. A kazettán szereplő másik személlyel, Kaló Richárddal kapcsolatban a közlemény leszögezi: őt nem a fóti Fidesz szervezet, hanem Fábry Béla MSZP-s alpolgármester delegálta a kft. felügyelő bizottságába elnöknek, Abban az időben ugyanis nem működött a Fidesz fóti szervezete.

A fóti Fidesz elhatárolódik az előre megszervezett provokációnak minősülő ügytől, ezért is tette meg feljelentését – szögezi le a közlemény. Az MTI érdeklődésére az aláíró, Cselőtei Erzsébet a leírtakhoz hozzáfűzte: Simó Attilát, a helyi közszolgáltató kft. igazgatóját egy "bizalmas" feliratú dokumentum szerint az MSZP helyezte az ügyvezetői székbe, pályáztatás nélkül.

Fábry Béla, Fót MSZP-s alpolgármestere a személyével kapcsolatos fideszes észrevételekre reagálva elmondta: neki csupán annyi köze volt Kaló Richárd felügyelő bizottsági posztjához, hogy a bizottsági névsor összeállításáról szóló anyagot ő terjesztette a képviselő-testület elé. A jelenleg is a Fidesz soraiban politizáló Kalót az akkor (2008. november 5-én) még működő fóti Fidesz szervezet egykori elnöke javasolta a felügyelő bizottság élére. Az alpolgármester a Simó Attilával kapcsolatos felvetésre megjegyezte: ügyvezetői székét a szabályok szerint nem volt kötelező pályáztatni.

Az elhíresült hanganyag szerint a "megkörnyékezett", "kabátlopási" ügybe keveredett Simó egyébként valóban bírja az MSZP bizalmát – közölte Fábry Béla.

Pénteken tíz fóti, többségében MSZP-s képviselő levelet írt Bajnai Gordon miniszterelnöknek, melyben azt kérik, hogy a város ne veszítse el az EU-s pályázaton nyert közel 200 millió forintot.

A levélírók úgy fogalmaznak: mivel Fót belterületi útjainak közel fele még mindig földút, a kisvárosban élők nem érdemlik meg azt a "büntetést", hogy egy önhibájukon kívüli korrupciós ügy miatt elessenek az aszfaltozásra kapott támogatástól. Ha a botrány nyilvánosságra hozatalának ez a következménye, akkor a fóti ügy túlmutat önmagán, kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy a Magyarországról kialakított kép látja ennek kárát - áll a levélben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását