2024. március 28. - Gedeon, Johanna

G8: elkezdődött a csúcstalálkozó

Szerdán, közép-európai idő szerint kora délután megkezdődött aNyolcak (G8) csúcsértekezlete a korábban földrengés sújtotta olaszországi L'Aquilában.
2009. július 8. szerda 16:30 - HírExtra
A világ legfejlettebb nyolc államának vezetői a gazdasági és pénzügyi válsággal, a világkereskedelemmel, az éghajlatváltozással és az energiaellátással, az afrikai helyzettel, valamint az élelmiszer-ellátás biztonságával kapcsolatos közös gondok megoldása érdekében üléseznek szerdától péntekig. A találkozó második napjától más országok, főleg a legerősebb felzárkózó gazdaságú országok vezetői is részt vesznek a munkában.

Barack Obama amerikai elnök szerdán Rómában úgy vélte, hogy "fontos" tárgyalni Iránnal és Észak-Koreával, hogy rábírják őket: mondjanak le a nukleáris fegyverkezésről. Az amerikai elnök leszögezte: ha az Egyesült Államok és Oroszország vállalja a saját felelősségét, nagyon fontos, hogy nemzetközi közösség rábírja az olyan országokat, mint Irán és Észak-Korea, hogy ebbe az irányba tegyenek lépéseket, nem pedig abba, amely a fegyverkezési verseny irányába vezetne.

Obama a hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország (G8) csúcstalálkozója előtt Rómában tartott sajtótájékoztatót, ahol találkozott Giorgio Napolitano olasz elnökkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását