2024. május 3. - Tímea, Irma

Akkor marad a BKV-vezér?

Nem tárgyalt hétfőn a Főpolgármesteri Kabinet Kocsis István BKV-vezérigazgató esetleges menesztéséről - nyilatkozta Steiner Pál az ülést követően újságíróknak.
2009. július 6. hétfő 15:50 - HírExtra
Az MSZP-frakcióvezető elmondta: arra azonban felkérték a BKV felügyelőbizottságát (fb), hogy a vezérigazgatótól kérjenek nyilatkozatot arról, van-e valamilyen igazságtartalma azoknak a sajtóhíreknek, amelyek személyével, illetve korábbi - Magyar Villamos Művek Zrt. - vezérigazgatói tevékenységével kapcsolatban az elmúlt hetekben megjelentek.

A kabinet kéri a vezérigazgatótól, a felügyelőbizottságot tájékoztassa arról is, hogy milyen jogi lépéseket tett annak érdekében, hogy ezek a gyanúk teljesen megalapozatlanná váljanak.

Steiner Pál hangsúlyozta, hogy ez ügyben nincs semmilyen feszültség az MSZP és a főpolgármester között. Megjegyezte, hogy Kocsis István vezérigazgatónak "haladéktalanul meg kell jelennie" az fb előtt, és ezekről a körülményekről be kell számolnia. Leszögezte, hogy a BKV fb nem kíván vizsgálódni az MVM igazgatósága által tett rendőrségi feljelentés ügyében.

Az fb csupán nyilatkozatot kér ez ügyben a vezérigazgatótól "s ha Kocsis úr azt mondja, hogy ezek az ügyek megalapozatlanok", akkor ezt a nyilatkozatot tudomásul veszik. Mindaddig így lesz ez, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik. Nagyon remélem, hogy soha nem fog erre sor kerülni, s addig Kocsis úr teljes bizalmát élvezi a városvezetésnek - szögezte le.

Hagyó Miklós (MSZP) a közlekedést felügyelő főpolgármester-helyettesként múlt pénteken levélben jelezte Steiner Pál frakcióvezetőnek, hogy az elmúlt időszakban a sajtó egyre újabb gyanús ügyletekkel vádolta meg Kocsis István vezérigazgatót. Példaként említette, hogy egy jó nevű nemzetközi ügyvédi iroda nemrég jelentést készített az MVM-nél végbement különös tranzakciókról. Kocsis István nyilatkozatban cáfolta, hogy neki vagy feleségének offshore cége lenne - állapította meg a főpolgármester-helyettes.

Hagyó Miklós rámutatott, hogy neki nincs oka kételkednie a vezérigazgató szavában. Felhívta a figyelmet azonban arra, hogy a vezérigazgatót ért újabb gyanúsítások miatt a BKV Zrt.-re is rávetülhet a gyanú árnyéka, s ez ronthatja a cég tárgyalási pozícióit, helyzetét, társadalmi megítélését. Utalva arra, hogy a kialakult helyzet túlmutatat a szakmaiságon, az ő főpolgármester-helyettesi kompetenciáján, felvetette a frakcióvezetőnek, hogy hasznosnak tartaná, ha az MSZP állást foglalna abban, hogy az adott helyzet politikai kezelése érdekében kell-e, szükséges-e az SZDSZ-szel egyeztetve lépéseket tenni.

A Főpolgármesteri Kabinet ülésén nem vett részt Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, aki hétfőtől szabadságon van. Nem volt ott az ülésen Kocsis István vezérigazgató sem, noha több, a BKV-t érintő témát is tárgyalt a vezetés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását