2024. április 18. - Andrea, Ilma

8 centis hó esett az országban

Átlagosan 8 centiméter vastagra hízott a hótakaró csütörtökre virradóra Kékestetőn, s a helyi sípályákat üzemeltető Mátra Centrum Kft. lehetségesnek tartja a sílifteknek a tervezettnél korábbi beindítását.
2007. november 8. csütörtök 12:35 - Hírextra
Az erős, óránként 40 kilométeres sebességű szélben 5-13 centiméter vastagságú hótakaró fedi az ország tetejét - tájékoztatta az MTI-t az Országos Meteorológiai Szolgálat kékestetői obszervatóriumának ügyeletes észlelője.

A szakember elmondta, hogy a hóesés ugyan elállt, ám bármikor újraindulhat. Ugyanakkor a hőmérséklet 0 és mínusz 4 fok között ingadozik. Ez a hó felszínének megolvadását majd az olvadt réteg újrafagyását okozza, ezért síkos utakra, téli útviszonyokra kell felkészülniük a Mátrában autózóknak.

Egyébként ritka eset, hogy november közepén ilyen vastag hótakaró alakul ki az ország legmagasabb hegyén - mondta az észlelő.

Bajnóczki Zsolt, a kékestetői sícentrumot üzemeltető cég sajtófőnöke az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a szolgáltató december közepére tervezi a sífelvonók, illetve a síbuszok beindítását.

Ugyanakkor, amennyiben folytatódik a télisportnak kedvező időjárás, lehetségesnek tartják, hogy a tervezett időpont előtt megnyílnak a kékestetői sípályák - mondta a referens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását