2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fidesz: Feketeleves az új adócsomag

Cser-Palkovics András szerint a hétfőn elfogadott adócsomag rossz üzlet az embereknek: a feketeleves már szerdától, minden más pedig talán januártól érezteti majd hatását.
2009. június 30. kedd 18:17 - HírExtra
A pénzügyminiszter a kormányszivivői tájékoztatón egyebek mellett azt mondta, hogy a parlament által hétfőn elfogadott, az élőmunkát terhelő adók 2010-es csökkentése nyomán a magyar munkaerőköltség jövőre versenyképes lesz a régióban. Szólt arról is, hogy a most megszavazott szja-szabályok nyomán a jövő évi nettó keresetek nőnek, a minimálbértől a havi 1,8 millió forintig egyaránt, az átlagkeresetnél közel havi 16 ezer forinttal.

Cser-Palkovics András sajtótájékoztatóján közölte: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a kormányát öt évvel ezelőtt az adócsökkentés kormányának nevezte, azóta azonban mégis több mint egy tucat új adónemet vezettek be. Ezek - a helyettes szóvivő szerint - a költségvetés állapotán semmit nem segítettek, a válságot nem előzték meg, nem oldották meg, és tovább növelték a szociális feszültségeket is.

Amikor az MSZP adócsökkentésről beszél, az általában adóemelést vagy új adónemek bevezetését jelenti, amikor pedig az SZDSZ azt mondja, hogy nem szavaz meg adóemelést és új adónemet, akkor megszavazza - vélekedett a fideszes politikus. Hozzátette: "így van ez most. Az adótörvényeket megszavazó kormánypártok, az MSZP és az SZDSZ megint egészen mást mondott, mint amit aztán tett a parlamentben."
Kifejtette: Oszkó Péter a kormányszóvivői tájékoztatón azt közölte, januárban mindenki látja majd, hogy növekedni fog a bére. Cser-Palkovics András erre úgy reagált: "nem, az emberek holnap fognak látni sok mindent, elsősorban azt, hogy sokkal kevesebbet ér a bérük, mint ma".

Véleménye szerint az elfogadott adócsomag rossz üzlet az embereknek; a feketeleves már szerdától, minden más pedig talán januártól érezteti majd hatását. Ráadásul - folytatta - a január is érdekes képet mutat, ugyanis a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentése szerint 2010-ben a lakossági reáljövedelem 1,6 százalékkal csökken majd.

A helyettes szóvivő megerősítette a párt korábbi közlését, miszerint szakmailag teljesen vállalhatatlannak, politikailag pedig értelmetlennek tartják az ingatlanadóról szóló döntést, és ha kormányra kerül a Fidesz, akkor el fogja törölni ezt az adónemet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

csakegycsaj
2009. június 30. 19:06
Ezt tudjuk nem mondtak vele újat.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását