2024. május 8. - Mihály

Ma temetik Czopf Józsefet

Czopf József egyetemi tanárt, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát január 24-én 15.30 órakor helyezik végső nyugalomra a pécsi központi temető Szent Mihály-kápolnájában, előtte, 13.00 órakor a Pécsi Bazilikában hálaadó szentmisét mutatnak be életéért - t
2008. január 17. csütörtök 13:42 - Hírextra
A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Neurológiai Klinikájának nyugalmazott igazgatóját 2008. január 12-én, életének 69. évében váratlanul érte a halál.

Czopf József 1939-ben született. 1988-ig a Pécsi Orvostudományi Egyetem (POTE) docense, majd tizenhat éven át, 2004-ig a Neurológiai Klinika intézetvezető egyetemi tanára. 1991-1993 között az egyetem klinikai rektorhelyettesként is működött.

Czopf József kutatási területe a klinikai neurológia.

1982-ben nyerte el az orvostudományok kandidátusa tudományos fokozatot, nyolc évvel később pedig a tudományok doktora lett.

Több évtizeden keresztül végzett, kimagasló szakmai munkásságának elismeréseként 2006-ban az egészségügyi miniszter Batthyány-Strattmann László díjjal tüntette ki Czopf József professzort.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását