2024. április 29. - Péter

Nagy a kereslet a luxusirodákra

A legkelendőbbek az A-kategóriás irodák a kelet-közép-európai és a magyar irodapiacon is - közölte a CB Richard Ellis ingatlan tanácsadó.
2009. június 30. kedd 18:12 - HírExtra
A kelet-közép-európai befektetési ingatlanpiacon május végéig 419 millió euró értékű tranzakció történt, ebből 40 százalékot tesznek ki az orosz ügyletek. Egy évvel korábban az orosz arány 34 százalék volt. A májusi forgalom 85 millió eurót tett ki. A régióban továbbra is az iroda a legnagyobb likviditással rendelkező ingatlantípus. A legjobb minőségű A-kategóriás irodák a legkeresettebbek, főleg Prágában és Varsóban. Ugyan ez mondható el a magyar befektetési ingatlanpiacról is. Itt főleg a 25 milliónál nem drágább irodaházakat keresik a befektetők.

A kiskereskedelmi ingatlanpiac már kevésbé likvid. Ennek oka, hogy az első osztályú bevásárló központoktól - a mai helyzetben - nem szívesen válnak meg a tulajdonosaik. Ha mégis eladnák, akkor viszont nehéz finanszírozót találniuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását