2024. május 14. - Bonifác

Micsoda?? Saját pénzüket adják a képviselők?

Az MSZP-frakció minden egyes tagja pénzt ajánl fel a krízisalapba - jelentette be Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője hétfőn a képviselőcsoport ülése után Budapesten újságíróknak.
2009. június 29. hétfő 12:06 - HírExtra
Minden egyes képviselő hozzá fog járulni a krízisalaphoz, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindenki vállaljon feladatot a válságkezelésben - indokolta a frakció döntését a politikus.

Mesterházy Attila azt mondta, a képviselőcsoportban az az igény is megfogalmazódott, hogy minden jómódú ember, legyen szó vállalatvezetőről, vagy multinacionális cég vezetőjéről, vagy bankárról, tegye meg ugyanúgy önálló vállalását, hiszen ezzel tudja kifejezni a társadalmi szolidaritást.

Az MSZP országos elnökségének tagjai már június 20-án felajánlották egyhavi parlamenti fizetésüket a krízisalapba.

Tóbiás József frakcióigazgató június 12-én sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az MSZP egyszeri felajánlást vár Magyarország száz leggazdagabb emberétől, az országos és helyi politikusoktól, valamint a bankoktól és vállalkozásoktól a kríziskezelő alap feltöltésére. A bankok jelezték: nem járulnak hozzá a krízisalaphoz. Az MTI által megkérdezett pénzintézetek közölték: saját intézkedéseikkel segítenek a bajba jutott adósokon.

A kormány egymilliárd forinttal hozza létre a kríziskezelő alapot. Az augusztustól induló program kisösszegű, vissza nem térítendő állami támogatás formájában nyújt 30 napon belüli gyors segítséget az átmenetileg nehéz helyzetbe került családoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását