2024. április 18. - Andrea, Ilma

Jótékonysági bringatúra

Idén a balesetben megsérült gyerekekért tekernek augusztus első hétvégéjén a Balaton körül egy jótékonysági bringatúrán résztvevők, köztük a különböző parlamenti pártok, valamint a tavaly hasonlóan megsegített vak fiatalok képviselői is - számolt be Lászlóvári T. Csongor főszervező szerdán az MTI-nek.
2010. július 25. vasárnap 14:00 - HírExtra
Tavaly rendeztek először jótékonysági bringatúrát a Balaton körül, amelyen tandemekkel látó és vak, illetve gyengénlátó gyerekek, fiatalok és különböző pártok képviselői vettek részt magánemberként, a látáskárosult gyerekek részére gyűjtve adományokat. Akkor több mint száz résztvevője volt a jótékonysági akciónak, idén hasonló vagy még nagyobb érdeklődésre számítanak a szervezők.

A tavalyi adományokból 1,5 millió forint értékben kaptak tandemkerékpárokat a vak és gyengénlátó gyerekek. Az idei akcióval a balesetben megsérült fiatalok életkörülményein kíván javítani javítani az SOS Magyarország Jótékonysági Mozgalom a Közlekedési Sérültek Alapítványán keresztül (Az alapítvány számlaszáma: K&H 10402908-50494956-51521020, honlapja http://www.kozlekedesibaleset.hu).

Mint azt Lászlóvári T. Csongor kifejtette, az adományokból taneszközöket, játékokat, számítógépeket, speciális kerékpárokat és készségfejlesztő gépeket vásárolnak. A kómában lévőknek tisztálkodó eszközöket, valamint elektromos mozgatható ágyakat terveznek beszerezni, továbbá anyagi segítséget kívánnak nyújtani az árván maradt családtagoknak is. Az akció során összegyűjtött adomány minden fillérjével elszámol a szervező mozgalom felé a támogatott alapítvány - mondta a főszervező.

Idén a borászok is beszálltak a támogatók közé. Hét magyarországi neves borászat 200 ezer forinttal támogatja a rászorulókat. Az akcióban, ha csak egy-egy távon is, de újra együtt tekernek majd különböző parlamenti pártok képviselői, és más politikusok. Részt vesznek a túrán más országból érkezők, valamint vak fiatalok is, akik idén a balesetben sérültekért bringáznak. A túrát támogatják a kortárs képzőművészek is, akik megvásárolható festményeikből származó bevételeiket ajánlották fel a kitűzött célra.

A jótékonysági bringatúra augusztus 7-én délelőtt 9 órakor indul a siófoki víztoronytól. A résztvevők két nap alatt biciklizik körbe a Balatont.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását