2024. május 16. - Mózes, Botond

Az egy főre jutó magyar GDP az EU átlag 62,9 százaléka

Az egy főre jutó magyar hazai össztermék (GDP) 62,9 százaléka az uniós átlagnak vásárlóerő-paritáson számolva, derül ki az Eurostat pénteken nyilvánosságra hozott adataiból. Ezzel jelenleg Magyarország egy szinten áll Horvátországgal, a tavalyi adatok alapján.
2009. június 26. péntek 16:36 - HírExtra
A listát Luxemburg vezeti, ahol az uniós átlag-GDP 253 százaléka jut egy főre. Az uniós tagok közül az utolsó helyezett Bulgária, ahol ez az arány 40 százalék. A vizsgálatba EU-n kívüli európai országokat is bevontak: közülük Norvégiában 190 százalék, a lista végén elhelyezkedő Albániában viszont csak 25 százalék a vásárlóerő-paritáson számolt, egy főre jutó GDP az uniós átlaghoz viszonyítva. Az uniós élbolyban Luxemburgot Írország (140 százalék) követi, majd Hollandia (135 százalék) és Ausztria (123 százalék) következik.

A közép- és kelet-európai térségben Szlovénia vezet az uniós átlag 90 százalékával, majd a csehek következnek 80 százalékkal. Szlovákia 72 százalékkal, Észtország 67 százalékkal megelőzi Magyarországot, míg Litvánia (61 százalék), Lengyelország (57 százalék), Lettország (56 százalék), Románia (46 százalék), Bulgária (40 százalék) mögötte van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását