2024. június 17. - Laura, Alida

A határidő június 30.

Június végéig be kell fejezni a szabolcsi viharkárok felmérését - jelentette be az önkormányzati miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Köröstarcsán. Varga Zoltán hozzátette, hogy a határidő jogvesztő hatályú.
2009. június 25. csütörtök 18:03 - HírExtra
A miniszter elmondta: naponta kap jelentést a felmérésekről, amelyeknek már több mint a fele befejeződött. Várakozásai szerint az önkormányzatok határidőre el fognak készülni a munkálatokkal. A miniszter utasította az államigazgatási hivatal munkatársait, hogy nyújtsanak segítséget azokon a kistelepüléseken, ahol a felméréshez nincs megfelelő szakember vagy kapacitás.

Varga Zoltán jelezte: van mód arra is, hogy a kárt szenvedett önkormányzatok előleget kérjenek az elszámolásra.

A június 7-ei jégeső és vihar negyven Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen okozott kárt. A vihar 7613 magántulajdonú, 25 egyházi és 172 önkormányzati épületet rongált meg.
A Kőszeget ért természeti csapással kapcsolatban a miniszter közölte, hogy a segítségnyújtáshoz rendelkezésre áll a régiós fejlesztési tanácsnál kezelt vis maior alap. Ha ez kevésnek bizonyul, akkor az érintettek számíthatnak az önkormányzati tárcánál kezelt központi forrásokra is. Kőszegen az előzetes becslések szerint a szerdai felhőszakadás 220 millió forintos kárt okozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását