2024. május 6. - Ivett, Frida

Zavaros az ivóvíz

Zavarossá vált az ivóvíz Miskolcon, a Miskolc-tapolcai kútból nyert víz minősége nem felel a tisztasági követelményeknek - tájékoztatta a Miskolci Vízművek (Mivíz) Kft. az MTI-t kedden.
2007. szeptember 25. kedd 19:05 - Hírextra

A Mivíz Kft. közlése szerint kedden a Miskolc-tapolcai Vízműben a nyersvíz zavarossága ismét növekedett, a monitoring rendszer 12 óra 17 perckor észlelte és a felügyelő személyzetnek jelezte, hogy a nyersvíz zavarossága a megengedett határértéket elérte - közölte Vojtilla László igazgató az MTI-vel.

A cég ezért a kút víztermelését az ivóvíz minőség biztonságának megóvása érdekében azonnal leállította.

Amennyiben szerdán a reggeli órákig a "zavarosság visszakapcsolási érték alá nem süllyed, és a kutat a termelésbe nem tudjuk visszaállítani, abban az esetben Miskolc egész területén számítani lehet nyomáscsökkenésekre, a vízszolgáltatásban szakaszos elégtelenségekre" - tájékoztatott az igazgató.

A Mivíz mindenesetre gondoskodott arról, hogy máshonnan, az Észak-magyarországi regionális Vízművek Zrt-től vásároljon vizet.

Vojtilla László elmondta: értesítették a tisztiorvosi szolgálatot - ÁNTSZ - a víz zavarosságáról illetve annak mértékéről.

A cég ugyanakkor arra kéri Miskolc lakóit, hogy az ivóvizet gépkocsi mosására, öntözésre ne használják, és takarékoskodjanak.

A tapolcai telep vizének minőségét két óránként elemezi a társaság, amely leszögezi, hogy az ivóvíz minősége jó, megfelel az előírásoknak, továbbra is biztonsággal fogyasztható, a tapolcai kút kizárása az ivóvíz minőségének megőrzését szolgálta.

Miskolcon az utóbbi időben többször volt gond az ivóvíz minőségével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását