2024. április 19. - Emma

Szent Iván napi örömzene

A fővárostól karnyújtásnyira igazi vidéki hangulatot és ízeket találhat, aki szerdán ellátogat a biatorbágyi Szent Iván napi (éji) népszokásokat felelevenítő, tűzugrással és népzenével színesített rendezvényre.
2009. június 22. hétfő 19:15 - HírExtra
A helyszín, a faluház néven ismert művelődési intézmény a 90-es években a helyi vasútállomás épületének helyén, a sínekre települve kezdte meg működését – mondta Jámbor Imre, a faluház igazgatója hétfőn az MTI-nek.

Az elhagyott ingatlan "funkcióváltásának" köszönhetően 1992-ben itt lelt otthonra egy művészeti iskola a Bolyki-testvérek édesanyjának, Bolyki Eszternek az irányításával, majd 2006. augusztus 20-án újabb fontos állomás következett: egy 300 fős színházteremmel bővült az intézmény.

A szervezők szerdán délután 5 órától várják a biatorbágyi rendezvényre a Szent Iván napi programokra kíváncsi közönséget. A hagyományok - közöttük az elmaradhatatlan tűzugrás - felelevenítése mellett lesz gyermektáncház, és fellép a Csík, valamint a Szeret zenekar.
A magyarországi népzenei élet meghatározó szereplőjének számító, a népzene és a rock, illetve az alternatív muzsika között átjárást engedő Csík zenekar ezúttal Lovasi András (Kispál és a Borz) közreműködésével lép fel. A nevét a Duna mellékfolyójától kölcsönző Szeret zenekar a hagyományos magyar népzenét, illetve a Kárpát-medencében élő nemzetek zenei világát viszi a színpadra.

A programokon résztvevők bónt kapnak, amelynek felmutatásával szerdán este a helyi Viadukt étteremben kedvezményes áron fogyaszthatják el az erre az alkalomra összeállított Szent Iván- éji tűzön sült tál finomságait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását