2024. május 4. - Mónika, Flórián

Német jazz az A38-on

A Frankfurt Tage 2007 rendezvénysorozat keretében a német jazz egyik legnagyobb zenésze, Christof Lauer szaxofonos lép fel az A38 hajó színpadára szombaton. Az est vendége a Dresch Quartet lesz.
2007. október 24. szerda 09:22 - Hírextra

Lauert avantgardizmussal vegyített posztbop-játéka, a világzenéhez való kötődése hasonlóvá teszi Dresch Mihályhoz. John Coltrane-en nevelkedett, finom arányban keveri az avantgárd mozzanatokat a közönséghez közelebb álló zenékkel, a modern bigbandtől a free jazzig, a popzenétől a bluesig és a hard bopig vagy a világzenéig mindent játszik. A híres NDR Big Band szólistája volt, 1999-es Fragile Network című lemezét az európai jazz egyik kulcsműveként tartják számon.

Teljes albumnyi Sting-feldolgozást is készített. Legutóbbi lemeze, a 2007 elején kiadott Blues in Mind sajátos hangszerelésű bop-blues lemez.

Dresch Dudás Mihály Dizzie Gillespie és - ugyancsak - John Coltrane hatására kezdett el szaxofonozni. 1979-ben végzett a dzsessztanszakon. Első együttesét 1984-ben alapította. A zenekar tagja volt egy időben Lajkó Félix is, akit Kovács Ferenc követett.

A zenekar 1998-99 tájékán átalakult, azóta játszik a jelenlegi felállásban. A magyar népzenei hagyományt a klasszikus amerikai jazzel ötvözi. A Dresch Quartet az utóbbi időben Lukács Miklós cimbalomművésszel koncertezik.

Két nappal később, hétfőn a Mindless Self Indulgence punkegyüttes érkezik a hajóra. A zenekar tíz éve működik, de az csak az utóbbi két-három évben vált népszerűvé. A Linkin Park és a Green Day szenéjéhez hasonló stílusban zenélnek.

Az amerikai zenészek előtt a pécsi Spacesh! mutatkozik be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását