2024. május 2. - Zsigmond

MSZP: övön alul politizál a Fidesz

Az MSZP szóvivője egy lejárató kampány és "az övön aluli politizálás" részének tekinti a Fidesz bizonyíték nélküli utalásait arról, hogy pártkasszákban landoltak a BKV-pénzek.
2010. február 8. hétfő 18:38 - HírExtra
Nyakó István ezzel a fideszes Németh Szilárd hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében. Az ellenzéki politikus egyebek mellett arról beszélt, hogy az MSZP és az SZDSZ pártkasszájában landoltak azok a pénzek, amelyek kifizetése miatt több botrány is kipattant a BKV-nál.

A szocialisták szóvivője úgy értékeli, hogy a Fidesznek lelkiismeret-furdalása van a főváros ügyei miatt, "ezért támad olyan veszettül".

Utal arra, hogy a budapesti szocialisták éppen azért léptek ki a fővárosi koalícióból, mert egyértelművé vált: "a várost az utóbbi időben a Tarlós–Demszky-koalíció irányította, amely minden, a rendrakásra irányuló szocialista törekvést elgáncsolt, míg bűnbakként akarta kezelni az MSZP-t".

Ez alól Nyakó István szerint a BKV-ügy sem kivétel, a társaság felügyelőbizottságában fontos szerepe van a Fidesz delegáltjának is, akinek "a BKV viselt dolgaira nemcsak rálátása volt, de a családja is részesült a BKV-milliókból".

A szóvivő szerint Németh Szilárd – bizonyítékok hiányában – nem merte vállalni a kockázatot, hogy bármelyik pártot azzal vádolja meg: a BKV-pénzek az adott párt kasszájában landoltak.

"Az MSZP esetében ilyen bizonyosan nem is történt: az ezzel ellentétes sejtetések, bizonyíték nélküli utalások csak egy lejárató kampány és az övön aluli politizálás részének tekinthetők" - hangsúlyozta Nyakó István, aki szerint a Fidesz egy teljes politikai közösséget, az egész MSZP-t bűnözőnek, kártevőnek akarja beállítani, "régi időket idéző gyűlöletkampányt folytat a riválisa ellen, amelyben a vetélytárs politikusokat rablánccal a kezükön ábrázolja, s uszító röplapokon rágalmazza meg őket".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását