2024. május 19. - Ivó, Milán

Lemondott a polgármester

Lemondott tisztségéről Dombóvár szocialista polgármestere. Szabó Loránd az erről szóló információt megerősítve az MTI-vel közölte: a képviselő-testületnek címzett lemondását szerdán hivatalosan átnyújtotta Krauss Péter alpolgármesternek.
2009. június 17. szerda 22:17 - HírExtra
Lépését nem kívánta kommentálni, mindössze annyit mondott: "Hét év után úgy gondoltam, hogy ennyi elég volt."

Arra a kérdésre, hogy lemondása összefüggésben van-e azzal a perrel, amelyet egy dombóvári fideszes önkormányzati képviselő indított ellene rágalmazás miatt, azt válaszolta: ezzel nem foglalkozik.

A perben a Szekszárdi Városi Bíróság első fokon elmarasztalta Szabó Lorándot, aki fellebbezett a döntés ellen. A Tolna Megyei Bíróság másodfokon június 18-ra tűzte ki a tanácsülést. A bíróság elnöke szerdán közölte az MTI-vel, hogy július 2-án nyilvános tárgyaláson folytatódik a per.

A törvény értelmében annak a polgármesternek, akit a bíróság polgármesteri tisztségével összefüggő bűncselekményért jogerősen elítél, megszűnik a tisztsége.

Szabó Loránd 2002 óta állt Dombóvár élén; 2006-ig függetlenként, azóta az MSZP és az SZDSZ támogatásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását