2024. május 19. - Ivó, Milán

Dávid szerint a Fidesz ellenségeskedést visz az EP-be

Dávid Ibolya szerint a Fidesz exportálja a Magyarországot tönkretevő, ellenségeskedő politikát az Európai Parlamentbe..
2009. június 17. szerda 22:04 - HírExtra
Dávid Ibolya szerda esti az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: egy időben azzal, hogy az Európai Néppárt vezetője, Wilfried Martens telefonon keresztül, személyesen hívta az MDF-et a néppárti frakcióba, Szájer József kikiáltotta magát a nem létező "magyar néppárti frakció" vezetőjének, és kirekesztette belőle Bokros Lajost.

Mint írta Szájer József irracionális, érzelmi cselekedetét nyilván a szakmai féltékenység vezérelte. "Ezzel ugyanis Szájer József úgy gerjesztett ellenséges hangulatot a magyar nemzetet képviselő politikusok között, hogy közben meg is tévesztette a magyar választókat".

Véleménye szerint Szájer József ma csak a Fidesz delegációjának lehet a vezetője, amelynek viszont nyilvánvalóan nem lesz soha tagja Bokros Lajos. "A néppárti magyar delegáció nevében azonban Szájer József nem beszélhet, mert vagy legalább két pártból áll egy ilyen delegáció, vagy csak a Fidesz frakció képviseletében beszélhet, vagy ha a határon túli magyarokat is ideérti, akkor csak az ő kifejezett felhatalmazásukkal teheti (amivel nem rendelkezik)".

Dávid Ibolya hangsúlyozta, hogy az MDF a hét végén dönti el, hogy melyik európai konzervatív frakcióba fog beülni annak érdekében, hogy Magyarország érdekeit a legjobban szolgálhassa. Ellentétben ugyanis a Fidesszel, az MDF mindkét európai konzervatív frakcióba meghívást kapott.

Szájer József szerdán közölte újságírókkal Brüsszelben, hogy a politikai stratégiával foglalkozó ülésekre nem kívánja meghívni Bokros Lajost az Európai Parlament (EP) magyar néppárti delegációja.

Bokrost az MDF színeiben választották EP-képviselővé. Az MDF az Európai Néppárthoz tartozik, miként a Fidesz is, így merült fel a kérdés, hogy Bokros részt vesz-e majd a fideszesek rendszeres tanácskozásain.

Bokros Lajossal kapcsolatban Szájer József leszögezte, hogy "nézeteik nem egyeznek", ezért őt a politikai bizalom hiánya okán nem kívánják bevonni egyeztetéseikbe.
"Természetesen semmilyen jogától nem kívánjuk megfosztani, de tartalmi megbeszéléseinket saját körben fogjuk lefolytatni" - mondta.

Az előző ciklusban Olajos Péter képviselte az MDF-et az EP-ben, őt a fideszesek számos megbeszélésükbe bevonták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását