2024. április 29. - Péter

Gyurcsány hálás a hatástalanításért

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megköszönte a szerdán a főváros XIII. kerületében talált világháborús bomba hatástalanítását, valamint a lakosság türelmét és megértését. Erről Daróczi Dávid kormányszóvivő tájékoztatatta csütörtökön az MTI-t.
2008. július 17. csütörtök 11:50 - Hírextra

A szóvivő közölte: Gyurcsány Ferenc kért és folyamatosan kapott is jelentéseket arról, hogyan zajlik a bomba hatástalanítása. Mint mondta, a kormányfő a vészhelyzet megszűnése után Tóth Bélának, a helyszíni biztosítás parancsnokának megköszönte a bomba hatástalanításán dolgozók munkáját,

Tóth József XIII. kerületi polgármesteren keresztül pedig a lakosságnak a megértést és a türelmet.
Szerdán kora este több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát Angyalföldön, miután egy 500 kilogramm súlyú második világháborús bombát találtak egy építkezésen.

A tűzszerészek a bomba gyújtószerkezetét kevéssel este negyed tizenegy után szerelték ki, majd felrobbantották. A lakók azután költözhettek vissza otthonaikba, hogy a bombatestet elvitték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását