2024. május 2. - Zsigmond

Magyar festők nemzetközi kiállításon

Közép-európai kortárs képzőművészek - köztük két magyar, Szűcs Attila és Benczúr Emese - munkáiból nyílt tárlat Eccentric Paths II. címmel Rigában, a Lett Szépművészeti Múzeum kiállítási csarnokában szerda este.
2009. június 11. csütörtök 07:39 - HírExtra
A nagy képzőművészeti seregszemlén a magyarokon kívül osztrák, cseh, lengyel, szlovák, szlovén és lett művészek mutatkoznak be - tájékoztatta az eseményről az MTI-t Dávid Gyula, a Tallinni Magyar Kulturális Intézet igazgatója, aki mint mondta, az intézet nevében részt vett a szervezésben.

A tallinni intézet és a rigai magyar nagykövetség együttműködése lehetővé tette, hogy Benczúr Emese személyesen is részt vegyen a kiállítás előkészítésében, a nemzetközi sajtótájékoztatón majd a megnyitón.

Hasonló címmel 2007-ben Lisszabonban is látható volt ez a kiállítás, amelynek kurátora az osztrák Sarolta Schredl, szakmai partnere pedig a Tallinni Magyar Intézet - jegyezte meg Dávid Gyula.

A Rigában kiállító egyik magyar művész, Szűcs Attila festő 1990-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, mestere Kokas Ignác volt. Képei sok szállal kapcsolódnak a festészet klasszikus hagyományaihoz, ugyanakkor a 90-es évek második felében kialakította a maga érett stílusát.

Benczúr Emese Munkácsy-díjas képzőművész 1996-ban szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. Munkái a koncept-arthoz tartoznak, az emberi cselekvés értelmét, a létezés abszurditását villantja föl képein humoros, ironikus módon.

A rigai közép-európai képzőművészeti kiállítás augusztus 2-ig tart nyitva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását