2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Történelmi látogatás

Első, az olasz vendéglátók által "történelminek" minősített látogatásra Rómába érkezett szerdán Moammer el-Kadhafi, a líbiai forradalom vezetőjét 300 tagú delegáció kíséri.
2009. június 10. szerda 12:30 - HírExtra
A háromnapos vizit célja, hogy tovább erősítse Olaszország és Líbia kapcsolatait, amelyeknek történetében új szakaszt nyitott a tavaly augusztusban aláírt átfogó szerződés. Római tartózkodása alatt a líbiai államfő találkozik Giorgio Napolitano köztársasági elnökkel, Silvio Berlusconi miniszterelnökkel, az olasz parlament két házának elnökeivel, továbbá vállalati, illetve gazdasági vezetőkkel.

Szerdán este Berlusconi és Kadhafi közös sajtóértekezletet tart. Tárgyalásaik középpontjában várhatóan az egyeztetett migrációs politika áll majd. Olaszország május közepén kezdte meg azoknak a menekülteknek a kitoloncolását, akik a líbiai partokról indulva próbálnak meg hajókon eljutni Európába, főleg Itáliába.

Szerdától péntekig Kadhafi-ellenes utcai tüntetésekre lehet számítani Rómában. A megmozdulásokat szervező emberi jogi szervezetek azzal vádolják a líbiai hatóságokat, hogy megsértik a migránsok jogait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását