2024. május 3. - Tímea, Irma

Még biztonságosabb lesz Ferencváros

Tovább bővült a ferencvárosi térfigyelő rendszer: szerdán helyezték üzembe a Boráros térre telepített kamerákat.
2009. június 10. szerda 12:34 - HírExtra
A három kamera képe a helyi rendőrkapitányság épületébe fut be, ahol kiemelten foglalkoznak a IX. kerület e pontjával. Béres László rendőrkapitány az MTI-nek elmondta: erre azért van szükség, mert a Boráros téren nagy az átmenő forgalom, és több olyan szórakozóhely is van itt, amelynek vendégei zaklatták a lakókat, a gyalogosokat.

Rablás, kifosztás, alkalmi lopás, garázdaság, testi sértés - a téren ezek a leggyakoribb bűncselekmények, amelyek miatt a lakosok a rendőrségnél és az önkormányzatnál is panaszt tettek - tette hozzá a rendőrkapitány.

Kitért arra: szerepet játszott a kamerarendszer kiépítésében az is, hogy a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő szórakozóhelyekről a fiatalok egy része a Boráros tér felé indul el és sörös üvegekkel dobálják meg a hajókat, az autókat, a járókelőket.

A rendőrség a tapasztalataiból kiindulva azt reméli, hogy a kamerák üzembe helyezése révén jelentősen csökken a kábítószerekkel kapcsolatos és az erőszakos, garázda jellegű bűncselekmények száma.

Gegesy Ferenc, a kerület polgármestere a rendszer átadását követően az MTI-nek elmondta: bár a közbiztonság állami feladat, a Boráros tér pedig fővárosi terület, mégis a kerület állta a rendszer kiépítésének mintegy 8 millió forintos költségét, mert a leginkább kerületiek használják a teret.

Terveik szerint további területekre is kiterjesztik majd a térfigyelő rendszert a Ferencváros belső részén, de ehhez mintegy 25 millió forintra lenne szükség - tette hozzá.

A rendőrség a térfigyelő kamerák üzembe helyezése mellett szerdán szolgálatba állított egy új járőrautót a beszerzés fedezetéül a hatóság által az elmúlt évben megtakarított 9 millió forint szolgált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását