2024. március 29. - Auguszta

Kuttor és Kovács nyert

A férfiaknál a háromszoros olimpikon Kuttor Csaba, míg a nőknél a Tiszaújvárosban is győztes Kovács Zsófia nyerte a Triatlon Tour-sorozat idei második, balatonfüredi állomását.
2009. június 7. vasárnap 17:45 - HírExtra
A rövid-, azaz olimpiai távú viadal 13:30 órára tervezett rajtját 90 perccel el kellett halasztani a viharos időjárás miatt, igaz az eső később sem állt el, de a szél mérséklődött, így a mezőny nekivághatott az Európa-bajnoki válogatónak is tekintett, 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló versenynek.

Az erősebb nemnél egy hatalmas boly egyszerre pattanhatott nyeregbe, miután letudta a balatoni "mártózást", míg a nőknél öten külön-külön, de kis különbséggel kezdték meg a második számot. A bringázás során csak az maradhatott az élen, aki a nedves aszfalton végig bátran, már-már vakmerően hajtott, így az élboly folyamatosan fogyatkozott mindkét nemnél: a férfiaknál végül hatan vághattak neki egyszerre a futásnak, a nőknél ezt hárman mondhatták el magukról.

A futás során Kuttor Csaba és Rendes Csaba lépett meg riválisaitól, majd Kuttor utolsó vetélytársát is leszakította, így saját bevallása szerint rutinjának is köszönhetően győzött az extrém körülmények között. A nőknél Kovács Zsófia azonnal élre állt, s előnyét végig megőrizte Tóth Zsófiával és Horváth Grétával szemben.

A versenyen nemenként az első kettő kvalifikálta magát a felnőtt kontinensviadalra, de a már inkább csak levezető Kuttor valószínűleg nem vállalja a részvételt.
Eredmények:
férfiak:
1. Kuttor Csaba (UNIQA-Újbuda) 1:51:10 ó
2. Rendes Csaba (UTE) 1:51:32
3. Török Alfréd (TVK-Mali) 1:52:11
nők:
1. Kovács Zsófia (Gyötri) 2:06:21 ó
2. Tóth Zsófia (Kropkó Triclub) 2:08:19
3. Horváth Gréta (Kaposvári AC) 2:08:53
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását