2024. április 18. - Andrea, Ilma

Négy magyar győzelem

Négy magyar elsőség született szombaton Zágrábban, az Arany Medve elnevezésű nemzetközi úszóviadal első napján Cseh László, Bernek Péter és Dara Eszter jóvoltából.
2009. június 7. vasárnap 08:56 - HírExtra
A háromszoros pekingi olimpiai ezüstérmes Cseh, akit az első számú külföldi sztárként üdvözöltek a szervezők a verseny honlapján, két számban bizonyult verhetetlennek: 200 m gyorson (1:48.95 perces medencecsúcs) és 200 m vegyesen (2:01.59 p). Előbbinek a döntője után ráadásul két honfi- és csapattárs, a szintén Kóbánya SC-s Kozma Dominik (1:51.58) és Kovács Norbert (1:52.18) állhatott fel mellé a dobogóra.

Cseh szombati harmadik döntőjében, 100 m pillangón negyedikként (54.70 mp) csapott a célba. Ugyancsak első lett Bernek Péter 200 m háton (2:01.31), Takács Krisztián pedig a harmadik 50 m gyorson (22.95 mp).

A nőknél a 100 m pillangót Dara Eszter nyerte (59.23 mp), Kádas Vivien 200 m gyorson lett második (2:03.31 p), Balogh Boglárka pedig 200 m háton a harmadik (2:24.30 p).
Az időeredmények még jobbak is lehetettek volna, ha nem fúj viharos erejű, port szállító szél az uszoda fölött, alaposan rontva a versenykörülményeken. Ezzel együtt is Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya összességében úgy értékelte itthonról a távirati irodának, hogy felkészülési időszakról lévén szó az eredmények "nem rosszak".

Az első napon - az uszodán kívül - akadtak kellemetlenségei a magyar küldöttségnek. Pontosabban a dunaújvárosiak sétája torkollt incidensbe: helyi fiatalok ugyanis beléjük kötöttek, néhányukat megverték, Takács Krisztiánt pedig - amint arról Turi György, a Kőbánya SC vezetőedzője Zágrábból beszámolt az MTI-nek - meg is rúgták a magyarokat sárga pólójuk miatt "leukránozó", azaz ukránnak néző támadók.

(Szombat este 20:15-től horvát-ukrán labdarúgó-világbajnoki selejtező zajlik a horvát fővárosban.)Az úszók szerencsére el tudtak menekülni a helyszínről, s Takács a medencecsontját ért rúgás nyomát magán viselve érte el a bronzérmes helyezést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását