2024. május 19. - Ivó, Milán

Balczó szerint megugorják a limitet

Balczó Zoltán szerint a vasárnapi közvélemény-kutatási adatok megerősítik, hogy a Jobbik minden bizonnyal átlépi az ötszázalékos küszöböt, vagyis lesz képviselője az Európai Parlamentben.
2009. június 7. vasárnap 21:32 - HírExtra
A párt alelnökének a Budapest Kongresszusi Központban, sajtótájékoztatón mondott szavait megtapsolták a jelen lévő tagok és szimpatizánsok. A végleges eredményeket késő este Vona Gábor pártelnök és Morvai Krisztina listavezető értékeli majd - tette hozzá.

Balczó Zoltán kiemelte: a többi párt gyakorlatától eltérően a Jobbikon számon lehet majd kérni az EP-választásra készített programját, amelyet szerződésnek tekint. Ennek szavatossági ideje nem jár le a mai nappal - hangsúlyozta.

A politikus szerint az alacsony részvételi arányt az emberek csalódottsága, valamint a televíziós viták hiánya okozta. Sérelmezte, hogy nem volt módjuk részletesen bemutatni, hogy van alternatíva azon is túl, amit a parlamenti pártok képviselnek.

Ezzel összefüggésben megemlítette, hogy Ausztriából öt olyan képviselő is bejutott az Európai Parlamentbe, aki EU-ellenes.

Szabó Gábor, a párt kampányfőnöke jól megszervezett baloldali hecckampánynak nevezte, hogy nevükben telefonos szavazásra buzdítottak vasárnap délelőtt, a kampánycsend idején. Elmondta: rendőrségi feljelentést tettek az ügyben, és panasszal éltek az Országos Választási Bizottságnál is. Véleménye szerint a baloldal először - elterelő hadműveletként - gyanúba keverte a Jobbikot és a Fideszt, majd elindította vasárnap délután a saját telefonos kampányát. Szabó Gábor szerint ez megdöbbentő és felháborító.

Gyüre Csaba, a párt alelnöke a sajtótájékoztatón felolvasta a rendőrségi feljelentés szövegét.A Jobbik Magyarországért Mozgalom választási központjában több Magyar Gárda-tag is megjelent. Balczó Zoltán az MTI-kérdésére elmondta: a szervezet együttműködik velük a rendezvény lebonyolításában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását