2024. május 19. - Ivó, Milán

Schmitt 65 százalékot vár

Schmitt Pál 65 százalékos Fidesz-győzelmet, 14-15 képviselői helyet vár az európai parlamenti választáson; a Fidesz-KDNP listavezetője az MTI-nek vasárnap este azt mondta: szerinte a szocialisták nem mehetnek el "csak úgy" egy ilyen vereség mellett.
2009. június 7. vasárnap 21:25 - HírExtra
"Én úgy gondolom, hogy 65 százalék lesz a mi eredményünk" - mondta Schmitt Pál, aki szerint ez 14-15 képviselői helyet jelenthet, "de még lehet ettől több is".Mint mondta, úgy érzi, hogy jól teljesítettek a mozgósításban, így a polgári oldal részvétele szerinte meghaladta a 45 százalékot is.

Hangsúlyozta viszont, hogy a szocialisták lecsúsztak 25 százalékos támogatottságra, és 25 százaléknál "egy rendes demokráciában illene az embernek a kalapját venni, és azt mondani, hogy ha ennyi támogatásom van, akkor jöjjön az, akiben az emberek inkább bíznak".

Mint mondta, úgy tűnik az SZDSZ nem jutott be, most "megissza a levét a koalíciós kormányzásnak".Arra a kérdésre, hogy milyen belpolitikai következményei lehetnek a szavazásnak, Schmitt Pál azt mondta: lehet semmilyen, "ha megvonják a vállukat, és azt mondják, hogy holnap június 8-a van", szerinte azonban a szocialisták nem mehetnek el egy ilyen vereség mellett "csak úgy".

Hozzátette: hogy lesz-e előre hozott választás, az nem a Fidesztől függ. "Mi a magunkét megtettük, most őrajtuk a sor" - fogalmazott.Arra a kérdésre, hogy hazajönne-e Magyarországra, ha feladatot kap, azt mondta: "csapatember vagyok, ahová a kapitány állít, ott igyekszem a legjobbat teljesíteni". Hozzátette: ha hívó szót kap - amiről még konkrétan nem beszéltek -, és olyan feladatra kérik fel, amely testhezálló, akkor szívesen hazajön.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását