2024. április 29. - Péter

"Kell a liberálisok jelenléte"

A liberálisok jelenlétét biztosítani kell az Európai Unióban; Magyarországnak is fontos, hogy leképezik-e Európát, ahol a liberálisok jelentik a harmadik erőt - mondta Szent-Iványi István hétfőn Debrecenben.
2009. május 18. hétfő 11:43 - HírExtra
Mit akarunk elérni az Európai Parlamentben, ki, mit fog ott képviselni, erről szól a kampány - tette hozzá az SZDSZ európai parlamenti listavezetője, pártja "Egy a magyar" című vándorkiállítása kapcsán, az egyetem melletti villamosmegállóban tartott sajtótájékoztatón.

Szent-Iványi István szerint a Fidesz mellett az SZDSZ a másik olyan párt, amely nyilvánosságra hozta választási programját, 13 plusz 1 pontban foglalva össze európai parlamenti törekvéseit.

Ezek közül a munkavállalás és a szolgáltatásnyújtás szabadságának teljes körű biztosítását, illetve a felzárkózás kérdését emelte ki.

Utóbbi kapcsán fontosnak nevezte, hogy a kohéziós alapokból a következő hét évben is legalább annyit kapjon az ország, mint a mostani időszakban. Kiemelt kérdésnek tekintik a városok problémáinak középpontba állítását, a panelprogram, a város-rehabilitáció és a nagyvárosi közlekedés támogatását.

Ez utóbbinak egyik nyertese Debrecen is, amely komoly uniós támogatást kapott villamos fejlesztésre - fűzte hozzá.

Szent-Iványi István az SZDSZ uniós parlamenti programjából kiemelte a kisebbségi jogok biztosításának, ezen belül a romaintegráció uniós finanszírozásának kérdését, a tudás szabadságát, az euróövezethez való mielőbbi csatlakozás fontosságát és a közös energia- és környezetvédelmi politikát.

Az SZDSZ listavezetője hangsúlyozta: az Európai Parlamentben három markáns erő, a konzervatívok, a szocialisták és a liberálisok döntenek Európa jövőjéről.

Ezért rendkívül fontos Magyarország markáns jelenléte ezekben a frakciókban - mondta Szent-Iványi István Debrecenben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását