2024. április 28. - Valéria

Pályázat iskoláknak

Tehetséggondozó középiskola cím elnyerésére és az ezzel járó tehetséggondozói feladatok ellátására pályázhatnak közoktatási intézmények augusztus 21-ig - közölte Katanics Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. június 25. szerda 12:06 - Hírextra
Az Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottságának tagja elmondta: a pályázat célja, hogy a kiemelkedő tehetségeket felismerő és gondozó középiskolák és a halmozottan hátrányos helyzetű, tehetséges diákokat nevelő általános iskolák pedagógiai programjaikat, intézkedéseiket összehangolják egymással.

A címre az a közoktatási intézmény pályázhat, ahol legalább öt éve emelt szintű oktatás folyik, az első helyen benyújtott jelentkezések száma meghaladta a felvehető létszám másfélszeresét, valamint az intézménynek van országos tanulmányi, sport- és művészeti versenyre bejutott diákja.
A tehetséggondozó címre pályázó középiskoláknak rendelkezniük kell fenntartói támogatói nyilatkozattal, és elvárás még, hogy megállapodást kössenek általános iskolákkal is. Utóbbi alapján hetedik és nyolcadik osztályos hátrányos helyzetű diákoknak legalább heti három órában kell tehetséggondozó foglalkozásokat biztosítani.

Katanics Sándor elmondta, úgy számolnak, hogy közel száz iskola felel majd meg a feltételeknek. A szükséges forrásokat az Útravaló ösztöndíj programból biztosítják. Megjegyezte: a tehetséggondozó középiskoláknak lehetőségük lesz nehezebb követelményeket tartalmazó országos felvételi vizsgát is tartani, hogy így szűrhessék ki a tehetségeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását