2024. június 17. - Laura, Alida

Presszóban szavaznak

Táncverseny miatt egy használaton kívüli presszóban rendezték be az európai parlamenti választások egyik szavazókörét Szombathelyen - erősítette meg az MTI érdeklődésére pénteken Szele Györgyi, a szombathelyi választási iroda vezetője.
2009. június 5. péntek 18:05 - HírExtra
Tájékoztatása szerint az egyik szombathelyi választókör hagyományosan a Művelődési és Sportház (MSH) aulájában működik, amely azonban szombaton és vasárnap a 44. Savaria Nemzetközi Táncverseny miatt foglalt, ezért alakították ki a szavazókört az épülethez tartozó használaton kívüli presszórészben.

Szavai szerint a voksolókat táblákkal igazítják majd el, a helyiség pedig, amely az utcáról is szabadon megközelíthető, megfelel a célnak, biztosíthatóak a szavazás nyugodt feltételei.

Szombathelyen egyébként van olyan szavazókör is, ahol az épület másik részében kocsma üzemel, de eddig ebből sem volt semmiféle probléma - mondta Szele Györgyi.

A szokatlan helyszínváltozásra egyébként a megyei lap, a Vas Népe csütörtöki számának sms-rovatában egy olvasó hívta fel a figyelmet, "remélem, csak véletlen egybeesés", hogy a vasárnapi táncverseny és az EP-választások egyik körzete is az MSH" - írta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását