2024. május 3. - Tímea, Irma

Hónapok óta körözik a modellt

Hónapok óta körözi Eva Rhodest, a bőnyi volt állatmenhely tulajdonosát a rendőrség - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére szombaton.
2008. december 20. szombat 16:46 - Hírextra
Kocsis Tünde alezredes elmondta: az asszony szeptember 10-ei eltűnését lánya és Bécsben élő nővére jelentette be. A hatóságok a lakást felnyitották, ott bűncselekmény nyomára nem bukkantak. A következő hetekben többször átkutatták a Győr közeli Bőny-Szőlőhegyet. Hiába kereste nyolcvan rendőr az asszonyt a 12 négyzetkilométeres körzetben, nem bukkantak a nyomára. Az erdő mellett lévő dögkutakat is megnézték, ott sem találták. Két országos lapban fizetett hirdetést is feladtak az üggyel kapcsolatban, de az sem hozott eredményt.

A sajtóreferens rámutatott: mivel bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, ezért közigazgatási eljárás keretében folyik az eltűnt asszony keresése. Egyébként nem tudott volna ennél többet tenni a rendőrség nyomozás keretében sem, amit az asszony nővére erősen hiányol - fűzte hozzá Kocsis Tünde.

A sajtóreferens szólt arról is, hogy Eva Rhodes szeptember 10-én egy fiatalemberrel mobiltelefont vásárolt az egyik győri bevásárlóközpontban, akkor látták utoljára. A férfi ipari videokamerás fotóját a sajtóban többször megjelentették, de  a fiatalember azóta sem jelentkezett és más forrásból sem jutottak információhoz róla.

A magyar származású, brit állampolgárságú asszony eltűnéséről a Kurier és a Kronenzeitung című osztrák lapok írtak szombati számukban. Az írások szerint testvére attól tart, hogy a 65 éves Eva Rhodes - aki egykor Ausztriában modellként tevékenykedett - bűncselekmény áldozata lett. A sajtóbeszámolók szerint Győr közeli tanyáján Rhodes állatvédőként működött, emiatt hatósági zaklatások is érték.

Muraközi László, Bőny polgármestere az MTI érdeklődésére korábban elmondta: az asszony hosszabb ideje engedély nélkül működtette az állatmenhelyet a Szőlőhegy nevű településrészen.

Az állatmenhelyet az asszony eltűnését követően bezárták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását