2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: Az MSZP végül mindig adót emel

Nincs új a Nap alatt: miközben a Bajnai-féle MSZP-kormány vezetői "adócsökkentésről hazudoznak", szakértők világosan bebizonyították, hogy a szuperbruttósítás nevű szemfényvesztés valójában adóemelést jelent - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője pénteken az MTI-vel.
2009. június 5. péntek 18:01 - HírExtra
Az emberek még többet fognak adózni, még kevesebb pénz marad a zsebükben és még nehezebben fognak élni - tette hozzá.

A Fidesz annak kapcsán adta közre ezt a megállapítást, hogy - mint írták - Gyurcsány Ferenc pontosan négy éve adta a becsületszavát arra, hogy az ő kormánya az adócsökkentés kormánya.

"Azóta tudjuk: ha a szocialisták adócsökkentésről beszélnek, annak a vége mindig adóemelés" - állapította meg a Fidesz közleménye.

A Bajnai-kormány május 20-án tárgyalta első olvasatban a 2010-es adóváltoztatásokat. A jövő évi adótörvények változása tartalmazza többek között a vagyonadó bevezetését a 30 millió forintnál nagyobb értékű ingatlanokra, a jövedéki adó emelését, a most adómentes juttatások - köztük az üdülési csekk, és az étkezési jegyek - megadóztatását, az szja-kedvezmények szűkítését, valamint a rehabilitációs járulék háromszorosára emelését. Az adócsomag tehercsökkentő elemei közt szerepel a teljes munkabérre kiterjesztett járulékcsökkentés, az úgynevezett szuperbruttósítás, az szja alsó sávhatárának ötmillió forintra emelése és az egészségügyi hozzájárulás (eho) megszüntetése.

A Fidesz még aznap megfogalmazta álláspontját: a párt helyettes szóvivője, Cser-Palkovics András kifejtette, az adócsomag szerintük két részből, egy teljesen világos részből és egy teljesen zavaros részből áll. A teljesen világos rész adóemelésekről szól, így a jövedéki adó, az eva, az áfa emeléséről és egy új adónem, az ingatlanadó bevezetéséről.

Arról, hogy miért teljesen zavaros a kormány adócsomagja, Cser-Palkovics András akkor azt mondta: átláthatatlan, kidolgozatlan, így a kormány ismét lelepleződött, mert a "szuperbruttósítás és az összes többi szöveg leple alatt gyakorlatilag a többi adónem tekintetében is újabb adóemelésre készül" a kormány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását