2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Könyvek éjszakája Medicinával

Alvás helyett olvassunk – ez a jelszava az idei ünnepi könyvhét különleges rendezvényének, a június 6-ai könyvek éjszakájának. Ezen az éjszakán kor- és időhatár nélkül várják a böngésző könyvszeretőket, könyvgyűjtőket, könyvvásárlókat vagy csak nézelődőket.
2009. június 5. péntek 13:55 - HírExtra
A Medicina Könyvkiadó standjánál délutánra is gazdag programot ígérnek. A Vörösmarty téri Pódiumon, szombaton 12 -től lesz beszélgetés Tóth József fotóművésszel, E . Csorba Csillával, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, fotótörténésszel, s Szakolcay Lajos irodalom és művészetkritikussal a Radnóti centenáriumra megjelent 100 vers 100 kép kötetről.

Szombat délután egy gyerekeknek szánt „krimi”, a Bociék nyomoznak kötet szerzői Gyárfás Endre író, Petővári Csaba illusztrátor dedikálja a művet. Tóth József ugyanezt a kötetet dedikálja, vasárnap 15 -18 óra között. A Medicina Kiadó egyébként igazi kuriózumokkal készült a könyv ünnepre. Mostanra jelentették meg Gaál Csaba Anekdoták, adomák, érdekességek

Különösen a (seb)orvoslás területéről (Nem csak orvosoknak) című kötetét. A gyűjtemény alapján a medikus elgondolkodhat pályaválasztásának felelősségteljes voltáról, az orvoskolléga tanulságos, megszívlelendő és vidító-vigasztaló történeteket olvashat, a laikus pedig betekinthet a fehérköpenyesek világának kulisszái mögé. Julesz János negyven év orvosi gyógyító munkája során érlelte magában költői tehetségét.

Röpke lopott pillanatokban vetette papírra rímes gondolatait, ami most A visszavett szüzesség címmel került az olvasókhoz. Ugyancsak könyheti kötet Roberta Giommi munkája Kislány vagyok / Kisfiú vagyok Beszéljünk a szexuális nevelésről! Ez azért különleges mert testünk felépítésének, nemi működésének megértése, a szexuális élettel kapcsolatos alapvető kifejezések megismertetése mellett már a legkisebb korban törekszik a felelősségteljes magatartás kialakítására.
Forrás: medicina
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását