2020. február 26. - Edina

A Parlament elé vonulnak a felháborodott tüntetők!

Tüntetés a Parlament előtt! Maroknyi, de annál háborgóbb jégkorongbarát szervez demonstrációt a magyar hoki védelmében mára a Parlament, illetve a Miniszterelnöki hivatal elé. Félezer embert várnak, 16 órakor kezdődik a tüntetés.
2009. június 4. csütörtök 10:54 - HírExtra
Hogy kik, és miért is demonstrálnak megtudhatjuk az alábbi nyilatkozatból.

„Tisztelt jégkorongozó, jégkorongozót nevelő és jégkorongot szerető barátunk!
Aljas és érthetetlen merénylet készül a sokat szenvedett magyar jégkorongsport ellen: 2009. június 7-től a hokisokat végleg ki akarják tiltani a budapesti Gyakorló Jégcsarnokból!

A palánkot a kapuk mögött már lebontatták, a hokizásra alkalmas palánk helyett szivacspalánkot készül építtetni a korcsolyázó-szövetség, hogy még véletlenül se tehesse be hokis a Jégcsarnokba a lábát az átalakítás után! Így az első magyar fedett jégpálya (BS-edzőpálya) helyett épült Gyakorló Jégcsarnokból véglegesen kiszorulnak a hokisok. A korcsolyázó-szövetség „pálya felújító tevékenysége” érdeksértő és jogtalan. Nem ők a tulajdonosok, a hokisoknak ugyanakkor érvényes szerződésük van a csarnok használatára! 2008 őszén Török Ottó úr, az Önkormányzati Minisztérium államtitkára levelében garantálta a csarnok hosszú távú használatát a hokisok részére a Magyar Jégkorong Szövetségnek.

Amennyiben ez mégis bekövetkezik a gondosan felépített budapesti jégkorongélet a hetvenes éveknél is rosszabb helyzetbe kerül! Éppen most, amikor a zürichi vb-n kiderült a sportág határtalan népszerűsége hazánkban. Megszűnik a központi fedett jégkorongbázis, a jeges idény ismét lerövidül a novembertől márciusig tartó, négy-öt hónapos időszakra.

A jégkorong részére kárpótlásként beígért sátor építésére és működtetésére, valamint a kiesett jégidők pótlására a szükséges írásos garanciák még nem születtek meg!
Minden budapesti jégkorongozó érintett az ügyben, ugyanis a központi döntéshozók a többi fedett jégpályára akarják átirányítani a több száz, eddig a Gyakorló Jégcsarnokban edző hokist. A felnőtt és amatőr hokisok is nehéz helyzetbe kerülnek!

Rövid időn belül több száz gyerek fogja abbahagyni imádott sportágunkat.

A döntéshozók politikailag erősnek tűnnek, gazdasági önös érdekeik őket erősen motiválják, ezért csak magunkban és a nyilvánosság erejében bízhatunk.
Meg kell akadályoznunk, hogy a sport és a józan ész ellen hozott döntésüket végrehajthassák, és hokizásra alkalmatlanná tegyék az első fedett jégpálya helyett épült jégcsarnokot.

Tiltakozzunk együtt a magyar jégkoronggal szembeni kirekesztő magatartás ellen!

Ezúton kérlek, hogy gyere el a 2009. június 4-én, csütörtökön 16 órakor a Parlament előtt tartandó tiltakozó rendezvényünkre. Ha lehet, viselj magyar válogatott vagy bármilyen klub jégkorongmezt!”


Eddig a felhívás. Balogh Tibor, a megmozdulás főszervezője, a magyar utánpótlás jégkorong egyik fő apostola pedig még hozzátette a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján: nem akarnak, és nem is tudnak mást tenni, mint ezzel a demonstrációval is felhívni a figyelmet a kialakult helyzetre.

Pont ezért petíciójukat egyenesen Bajnai Gordon miniszterelnöknek adnák át, akiről ugyebár tudjuk, hogy egy a magyar válogatott minden tagja által aláírt hokimezt őriz a dolgozószobájában…
Forrás: HírExtra/Magyar Jégkorong Szövetség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását