2024. március 29. - Auguszta

Borulhat a hokisok hátországa?

Csütörtökön születhet döntés, ki építse meg a Millenárison az új, sátortetős jégpályát, ugyanakkor Újpesten továbbra is rendezetlen a létesítmény sorsa. Így erősen bizonytalan az idén a világ legjobbjai között szerepelt jégkorongozók hátországa.
2009. május 19. kedd 14:05 - HírExtra
A Puskás Ferenc Stadion tőszomszédságában lévő Gyakorló Jégpályát a rövidpályás gyorskorcsolyázók és a műkorcsolyázók számára átépítik, így onnan kiszorul a jégkorong, amely a tervek szerint a 100 méterre lévő Millenárison sátortetős pályát kap. A beruházásra pályázatot írtak ki, amelynek első köre érvénytelen volt. A másodikra ketten adtak be pályázatot, és amint Egri István, a közbeszerzési bizottságnak a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) által delegált tagja az MTI-nek elmondta: csütörtökön lesz döntés. Ha ismét érvénytelen a pályázat, megint ki kell írni a tendert.

"Szeretnénk, ha már szeptemberre lenne jég. Sok gyerek játéka függ ettől. A pálya az idényben hat hónapot működhet, ez is jobb, mint a semmi" - mondta Egri. A gyakorlópályát több utánpótláscsapat használta, és körülbelül 500 gyerek tudott rajta rendszeresen jégkorongozni.

A másik bázison, Újpesten nagyjából 300 gyerek sorsa kérdéses. A pálya kezelője, a felszámolás alatt lévő Sportfolió Kht. bezáratta a létesítményt, amíg - a tervek szerint - a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézethez (NUSI) át nem kerülnek a jogok.

Az Újpest birtokvédelmi eljárást kért, és ezt megnyerte, azonban a pályát víz- és gázhasználat nélkül kapta volna vissza. Ehhez a klub vezetői nem járultak hozzá, így most minden változatlan. Joós Zoltán szakosztályelnök áprilisban az mondta az MTI-nek, átvennék a létesítményt, de mivel Magyarországon lehetetlen állami támogatás nélkül jégcsarnokot üzemeltetni, ehhez valamiféle forrásra lenne szükségük.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását