2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az OVB nem foglalkozik a "savazós" videóval

Hatáskör hiányában elutasította a világhálón látható úgynevezett "savazós" videóval kapcsolatban benyújtott kifogást szerda esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).
2009. június 3. szerda 23:06 - HírExtra
A kifogást benyújtó magánszemély szerint az Index internetes portálon megjelent "Mindenki menjen el savazni!" című videóban látható személyek az MDF és a Fidesz-KDNP plakátjaira különböző képeket, illetve a plakáton látható szöveg eltakarására üres papírlapokat helyeztek el.

A magánszemély azt is kifogásolta, hogy ugyanezen a videón az egyik ember olyan tartalmú plakátokat helyezett el, amelyeken "Egy ország mondja: elég!" felirat látható. Ez véleménye szerint félrevezeti a választókat abban a tekintetben, hogy olyan pártok jelvényeit ábrázolja, amelyek nem készítettek ilyen plakátokat.

Az OVB 9:3 arányban úgy döntött, hogy hatáskör hiányában elutasítja a kifogást. A testület szerint a videón látható személyek az európai parlamenti választáson nem jelöltek és nem jelölőszervezet tagjai, így magatartásukkal kapcsolatban az OVB-nek nincs hatásköre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. június 3. 23:14
Aki ma MO-on "plakat" utan tud csak szavazni az egy
barom!!!!!!Ha valakinek nincs onallo velemenye az
menjen el az elmegyogyintezetbe!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását