2022. augusztus 19. - Huba

Biológiai támadásra készül az al-Kaida

Az al-Kaida terrorszervezet Mexikón keresztül tervez biológiai támadást intézni az Egyesült Államok ellen - írta a szerdai The Washington Times.
2009. június 3. szerda 22:55 - HírExtra
Amerikai terrorizmusellenes szakértők azonosítottak egy al-Kaida videót, amelyen a csoport egy toborzó tagja azzal fenyegetett, hogy biológiai fegyvert csempésznek a mexikói határ alatt húzódó alagutakon át az Egyesült Államokba. Amerikai értékelés szerint ez arra utal, hogy a terrorszervezet újabb tömeges áldozattal járó merényletet akar végrehajtani amerikai területen. A lapnak névtelenül nyilatkozó szakértők elmondták: nincs bizonyíték arra, hogy az al-Kaidának birtokában lennének a biológiai támadáshoz szükséges eszközök.

A toborzó eszközként terjesztett videofelvételen az al-Kaida világosság tette: ki akarja használni az amerikai határőrizet gyengeségeit, és együttműködést keres a fehér faj felsőbbrendűségét hirdető és más kormányellenes amerikai csoportokkal, amelyek érdekeltek lehetnek egy merénylet kivitelezésében.

A szóban forgó videót először az al-Dzsazíra arab hírtelevízió mutatta be februárban, majd több weboldalon is megjelent. A felvétel az al-Kaida toborzóját, a kuvaiti származású Abdullah al-Nafisit mutatja, amint az Bahreinben támogatóinak egy csoportja előtt arról beszél: elég egy bátor harcos, aki 4 font (1,8 kilogramm) anthraxot (lépfenét okozó baktériumot) csempész át Mexikóból egy táskában az alagutakon át, és megfelelő, sűrűn lakott helyen kiengedi. Nincs szükség repülőgépre, összeesküvésre, időzítésre, viszont garantált, hogy egy órán belül 330 ezer amerikai meghal - hangoztatta az al-Kaida tagja.

Sean Smith, a belbiztonsági minisztérium szóvivője közölte, hogy az Egyesült Államok komolyan veszi az ilyen fenyegetéseket. Elmondta, hogy országa folytatja az északi és a déli határok védelmének erősítését, növelni fogják a határvédelmi erők létszámát, és korszerűbb határvédelmi eszközöket állítanak üzembe. Ezenkívül szigorítani fogják az ellenőrzést a vízi, szárazföldi és légi határállomásokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. június 3. 23:10
9 eves voltam mikor olvasni kezdtem Grimm meseit!
Na,valahogy ilyen ez az al-Kaida is!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását