2024. április 25. - Márk

Az egykori Megasztáros az anyatej mellett kampányol

Szabó Eszter egy jó ügy mellé írta a nevét, ugyanis a szoptatás mellett tette le a voksát. Hogy még inkább képben legyen, felkeresett egy plasztikai sebészt.
2009. május 29. péntek 17:59 - HírExtra
A volt Megasztáros Szabó Eszter a napokban ünnepelte 27. születésnapját, de mindezt nem egy nagy buli keretében tartotta meg. Helyette úgy érezte, hogy itt az ideje kiállni egy jó ügy mellett. Úgy döntött, hogy az anyatejes táplálás mellett fog felszólalni, ezért egy plasztikai sebészt is felkeresett. Neki még sosem kellett a kés alá feküdnie, most sem ezért látogatott el a rendelésre, hanem több információra volt szüksége, hogy hitelesebben kampányolhasson.

- Sohasem ünnepeltem meg ezt a napot, gyermekkorom óta nem rendeztem bulit. Eddig minden szülinapom olyan volt, mint más hétköznapok, de az idén úgy döntöttem, mégis emlékezetessé teszem. Arra jutottam magamban, hogy 27 évesen buli helyett az is jó, ha elgondolkodom, mi az, amivel az elmúlt évben hozzáadtam a világhoz, és azt, hogy mit adhatnék még a dalaimon, és a koncerteken kívül. – nyilatkozta Eszter.

Mostanában nagyon gyakran találkozik az anyasággal és a szoptatással, így arra gondolt, hogy segít támogatni az anyatejes táplálást, és ezért a tápszerek ellen kampányol. Alapvetőnek tartja, hogy az újszülötteket szoptassák, és nemcsak azért, mert ez a természetes.

Nem szabad bedőlni a divatnak!

- Nem szabad, hogy kedv kérdése legyen, már csak egészségügyi okokból sem. Csak a nők néhány százaléka nem képes rá fizikailag, a többi lelki tiltakozás, de biztos vagyok abban, hogy aki akarja és nagyon türelmes, annak menni fog, csak nem szabad feladni, és elhinni az ellenkezőjét. – tette még hozzá Eszter.

Ezért is járt tüzetesebben utána a témának. Így tudta meg, hogy az újszülöttek szervezetének mennyire fontos az anyatej, de még a felnőttekre is jótékony hatással van. Magára a kismamára is kedvezően hat a szoptatás, sok betegség, akár a mellrák kockázata is alacsonyabb ezáltal. Ráadásul így sokkal könnyebben visszaszerzik a nők az eredeti alakjukat, de a hangulatukra is pozitív hatással van.

- Hogy teljes információt adjak, felkerestem egy plasztikai sebészt is, hogy minden szempontból meg tudjam nyugtatni az anyákat. Dr Gyarmati Csaba türelmesen világosított fel azzal kapcsolatban, hogy a szoptatás implantátumokkal is lehetséges, a szülés utáni alakváltozás helyreállítása pedig egyre gyakoribb, és sok helyen már részletfizetéssel is igénybe vehető. Ezek a műtétek gyakoriak, de nagy odafigyelést igényelnek, így minden kismamának azt tanácsolta, hogy körültekintően válasszák meg orvosukat, mert ha a jövőben bármikor szoptatni szeretnének, ahhoz fontos, hogy a tej kivezető csatornái ne sérüljenek meg. – mesélte Eszter, aki alaposan kifaggatta a plasztikai sebészt.

A plasztikai sebész válaszol!

- Egy egész délutánt töltöttem Gyarmati doktor úrnál, és ő világosított fel arról az érdekességről is, hogy sok kutatás eredményeként ma már egyértelmű: a szoptatott gyermekeknek magasabb lesz az IQ-juk, kevésbé lesznek fogékonyak az allergiás megbetegedésekre, ezen kívül kisebb a cukorbetegség, a vakbélgyulladás, az asztma kialakulásának kockázata, de még a mandulák eltávolítása is ritkább a természetes módszer követőinél.

Esztit eddig már több cég is megkereste azzal a céllal, hogy reklámozza termékeit, de rendre nemet mondott, ami sztárok esetében akár többmilliós bukás is lehet a családi kassza számára.

Akármit sosem reklámozna Eszter

- Annak a népszerűsítését vállalom el, ami épít, ami ad, ami értéket képvisel. Ebbe nem fér bele egészségtelen, megkérdőjelezhető minőségű termék, vagy szolgáltatás, így sok sikert kívánva vissza kellett mondanom az elmúlt évek néhány felkérését. Cserébe most felajánlottam, hogy minden szoptatást, vagy annak segítő kellékeit népszerűsítő vállalkozás nyugodtan használhatja a képeimet, semmit sem kérek érte. Egyelőre ennyi jutott eszembe. Igazából magamért is csinálom, nekem is jó érzés valami hasznosat tenni. – tette még hozzá elégedetten az énekesnő.

A cél egyértelműen nemes, és jó, hogy egy ismert ember is kiáll mellette, és ennyire hozzáértően nyilatkozik a témában. Fontos, hogy csak divatból ne etessük tápszerekkel gyermekünket, mert anyatejet úgysem pótolhatja semmi se.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását