2024. június 17. - Laura, Alida

Az ember alapból optimista?

Az ember természeténél fogva optimista, tízből kilencen pozitívan látják a jövőt - derül ki egy világszerte elvégzett felmérésből.
2009. május 25. hétfő 19:25 - HírExtra
A felmérést több mint 140 országban 150 ezer ember megkérdezésével készítette a Kansasi Egyetem megbízásából a Gallup közvélemény-kutató intézet. A válaszadók 89 százalékának meggyőződése, hogy az elkövetkező öt évben nem fog romlani az élete, 95 százalékuk pedig úgy vélekedett, hogy öt esztendő múlva legalább olyan jó vagy még jobb lesz az élete, mint most.

A legnagyobb derűlátást Írországban, Brazíliában, Dániában és Új-Zélandon tapasztalták a kutatók. Sötétebben látták a jövőt a zimbabwei, az egyiptomi, a haiti és a bolgár emberek. A középmezőnyben olyan országok végeztek, mint Németország, Csehország és Oroszország. Alapvetően pozitív beállítottságúak az osztrákok, a svájciak, a spanyolok, a britek, a Benelux államok, illetve a skandináv országok lakói.

"Az eredmények meggyőző bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy az optimizmus világszerte tapasztalható jelenség" - mondta összefoglalóan Matthew Gallagher pszichológus a témával foglalkozó San Franciscó-i konferencián.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását