2024. május 24. - Eszter, Eliza

Időssegítő képzés indul

Országosan is modellértékű időssegítő képzést indít nyugdíjasok számára Egerben a szociális programokat gondozó Konszenzus Alapítvány - jelentette be kedden Egerben az alapítvány vezetője.
2007. december 18. kedd 12:37 - Hírextra

A januárban induló, 80 elméleti és gyakorlati órát is tartalmazó kurzusnak az idős emberek közösségi életét és szociális ellátásukat szervező, úgynevezett szenior tanácsadók kiképzése a célja - közölte Jékli Sándor.

Tapasztalataik szerint ugyanis a hasonló élethelyzetben lévő emberek könnyebben tudnak tanácsot adni azonos gondokkal küszködő társaiknak, akik tőlük könnyebben el is fogadják a tanácsokat - tette hozzá a vezető kurátor.

Mint elmondta: egyelőre 20, legalább érettségivel rendelkező nyugdíjas számára hirdették meg a kurzust. A tanfolyam megrendezését a szociális és munkaügyi tárca is támogatja.

Azt tervezik, hogy a képzés befejezését követően is támogatják a végzett szenior segítőket, elsősorban tapasztalatcserékkel, de akár önként vállalt munkájuk támogatásával is - szögezte le.

A kurzus iránt egyébként elsősorban olyan nyugdíjasok érdeklődnek, akik már jelenleg is végeznek valamilyen közösségi tevékenységet lakókörnyezetükben - mondta Jékli Sándor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását